Отломките от ракета, паднала в украинския град Харков на 2

...
Отломките от ракета, паднала в украинския град Харков на 2
Коментари Харесай

Наблюдатели на ООН твърдят, че севернокорейска ракета е ударила Харков в Украйна

Отломките от ракета, паднала в украинския град Харков на 2 януари, са били от севернокорейска балистична ракета от серия Hwasong-11, споделиха наблюдаващи на глобите на Организация на обединените нации на работа за сигурност Комитет на Съвета (СС на ООН) в отчет, забелязан от осведомителната организация Ройтерс в понеделник.

В отчета от 32 страници наблюдаващите на глобите на Организация на обединените нации заключиха, че „ отломките, открити от ракета, паднала в Харков, Украйна, на 2 януари 2024 година, произлизат от ракета от серията Hwasong-11 на КНДР “ и са в нарушаване на оръжията ембарго против Северна Корея.

Официално известна като Корейската народнодемократична република (КНДР), Северна Корея е под наказания на Организация на обединените нации за своите балистични ракети и нуклеарни стратегии от 2006 година и тези ограничения бяха засилени през годините.

Трима наблюдаващи на глобите пътуваха до Украйна по-рано този месец, с цел да инспектират отломките и не откриха доказателства, че ракетата е създадена от Русия. Те „ не можаха без значение да разпознават от кое място е изс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР