САЩ и Великобритания подкрепят кандидатурата на нидерландския премиер Марк Рюте

...
САЩ и Великобритания подкрепят кандидатурата на нидерландския премиер Марк Рюте
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания подкрепят Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

САЩ и Англия поддържат кандидатурата на нидерландския министър председател Марк Рюте за идващ началник на НАТО. Ако бъде определен за общоприет секретар, Рюте ще наследи на поста норвежеца Йенс Столтенберг.

" Президентът Байдън изрично поддържа кандидатурата на министър-председателя Рюте за идващ общоприет секретар на НАТО ", съобщи американският източник.

Англия поддържа кандидатурата на оттеглящия се нидерландски министър председател Марк Рюте да наследи Йенс Столтенберг като идващ общоприет секретар на НАТО, съобщи през днешния ден английското министерство на външните работи, представено от Ройтерс.

Рюте съобщи предходната година интереса си да оглави военния съюз. Той е считан за любимец за заемането на поста, откакто Столтенберг се отдръпна през октомври тази година след десетилетие като началник на военния съюз.

Британското външно министерство съобщи, че Рюте е доста уважавана фигура в НАТО с огромни качества в региона на защитата и сигурността, както и човек, който ще подсигурява, че съюзът ще остане мощен и подготвен за защита. 

Най-дълго управлявалият нидерландски министър председател разгласи ненадейно през юли отдръпването си от политиката, само че сподели, че ще остане на поста, до момента в който текат договарянията за съставяне на държавно управление след парламентарните избори, които бяха създадени на 22 ноември. 

Мандатът на Йенс Столтенберг бе продължен през юли предходната година за четвърти път, защото съюзът реши да остави опитния водач отпред, вместо да опита да се споразумее за негов правоприемник в миг, когато войната на Русия против Украйна бушува на границата с НАТО. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР