САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми

...
САЩ и техните съюзници се стремят да създадат военни плацдарми
Коментари Харесай

Лавров убеден в стремежа на САЩ да създадат военни плацдарми около Русия

САЩ и техните съдружници се стремят да основат военни плацдарми към Русия. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Новости ".

" Позицията на Съединени американски щати и техните съдружници се заключава в това, че те желаят да си обезпечат владичество в Европа. Те желаят да основат плацдарми към Руската федерация, военни плацдарми, желаят непрекъснато да ни основават дразнители, към нашите граници. Още един път аз ще ви обърна внимание на това, с което започнах - прочетете Хартата за европейска сигурност, призната в Истанбул през 1999 година Всичко, което в този момент заявява и прави Западът, е жестоко нарушаване на поетите тогава отговорности ", настоя съветският първи посланик.

В края на 2021 година Русия разгласява планове на контракт със Съединени американски щати и съглашение с НАТО за гаранции за сигурност. Москва, по-специално, изисква от западните си сътрудници правни гаранции за отвод от по-нататъшно разширение на НАТО на изток, отвод от присъединение към алианса на Украйна и отвод от основаване на военни бази в постсъветските страни.

В сряда в Брюксел се организира съвещание на Съвета Русия-НАТО. Срещата последва диалозите за гаранции за сигурност сред Русия и Съединени американски щати, които се организираха на 9-10 януари в Женева. В четвъртък във Виена се организираха съвещания на платформата на ОССЕ по отношение на съветските оферти за гаранции за сигурност. Всички те не доведоха до никакъв пробив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР