САЩ и талибаните ще направят пауза в преговорите, които водят

...
САЩ и талибаните ще направят пауза в преговорите, които водят
Коментари Харесай

Пауза в преговорите между талибаните и САЩ

САЩ и талибаните ще създадат пауза в договарянията, които водят в Доха за слагане на завършек на спора в Афганистан, съобщи Франс прес.
Представители на двете страни в договарянията дефинираха диалозите, извършени до момента в катарската столица, като продуктивни. Те имат желание да възобновят договарянията през уикенда, а до тогава ще се посветят на вътрешни полемики, написа в Туитър представителят на Съединени американски щати Залмай Халилзад.

Разговорите сред представителите на талибаните и американския емисар започнаха в понеделник.

Същевременно говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова сподели през днешния ден, че идната среща от така наречен междуафганистански разговор ще се организира в Доха на 25 и 26 март, съобщи ТАСС.
Първата среща в този формат се организира на 5 и 6 февруари в Москва. Тогава бяха поканени представители на афганистанското държавно управление, на опозицията, на талибаните, както и представители на афганистанската диаспора в Европа, Иран, Пакистан и Общността на самостоятелните страни. Афганистанските управляващи обаче не участваха в срещата в съветската столица.

В заключителната декларация от форума в Москва страните приканиха за цялостно евакуиране на непознатите войски отАфганистан.

В обособена точка беше маркирана и нуждата от изключване на придвижването на талибаните от "черния лист " на Организация на обединените нации.
Талибаните към този момент споделиха, че ще вземат участие във втората среща от междуафганистанския разговор на 25 и 26 март в Доха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР