САЩ и Мексико постигнаха споразумение за миграцията и с това

...
САЩ и Мексико постигнаха споразумение за миграцията и с това
Коментари Харесай

САЩ и Мексико постигнаха споразумение, въвеждането на мита се отлага

САЩ и Мексико реализираха съглашение за миграцията и с това плануваното въвеждане на мита за мексиканските артикули се отсрочва.

Новината за постигнатото съглашение разгласи американсият президент Доналд Тръмп в Туитър.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Щастлив съм да ви осведомявам, че Съединените щати реализираха съглашение с Мексико. Митата, чието въвеждане беше планувано за понеделник, се отсрочват за неопределен срок. Мексико, от своя страна се съгласи да предприеме съществени ограничения за понижаване на мигрантския поток по посока на нашата южна граница.
В посланието си Тръмп добавя, че скоро ще бъдат оповестени детайлности за договорката. В последния ден на месец май американският президент разгласи, че постанова мита от 5% на всички мексикански артикули, до момента в който страната не реши казуса с незаконната миграция. Като разясни, че със стъпка от пет на 100, цените ще станат 25%, при липса на дейности. В незабавен порядък започнаха договаряния сред представители на Съединени американски щати и Мексико. И резултатът не закъсня.

Информацията за анулираните мита потвърдиха и от мексиканското външно министерство.
Марсело Ебрард, министър на външните работи на Мексико: В резултат на договарянията, Съединените щати и Мексико взеха решение: усилване на дейностите на Мексико - страната ще предприеме невиждани ограничения, с цел да се оправи с противозаконната имиграция. Това ще включва и изпращането на военни от Националната армия, като ще бъде даден приоритет на южната граница.
В граничния регион ще бъдат изпратени 6 000 гвардейци. Започна и всеобща акция против мрежите за трафик на хора. Мексиканското държавно управление към този момент блокира банковите сметки на хипотетични трафиканти и ускори граничния надзор.
 Съединени американски щати постановат 5% мито на всички артикули, идващи от Мексико Съединени американски щати постановат 5% мито на всички артикули, идващи от Мексико
Американският президент Доналд Тръмп разгласи налагането на 5% мито върху всички вносни артикули от Мексико. Той упрекна мексиканското държавно управление, че не прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР