САЩ и Китай са все по-близо до споразумение, което ще

...
САЩ и Китай са все по-близо до споразумение, което ще
Коментари Харесай

САЩ и Китай са близо до споразумение за общ финансов контрол над китайски компании

САЩ и Китай са все по-близо до съглашение, което ще разреши на американските счетоводни регулатори да пътуват до Хонконг, с цел да ревизират одиторските документи на китайски компании, които са листнати на тържищата в Ню Йорк, заяви Reuters.

Регулаторите на скъпи бумаги в Пекин вършат действия китайските концерни, листнати в Съединени американски щати, както и техните счетоводни компании да трансферират работните си документи и други данни от континентален Китай в Хонконг, настояват източници, представени от The Wall Street Journal.

След това регулаторите от Съветът за контрол на счетоводството на обществените сдружения ще пътуват до полуавтономния град, с цел да извършат инспекции на място на инспекторите на китайските компании и техните документи, допълват източниците.

Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги (CSRC) неотдавна е уведомила някои счетоводни компании и компании за проекта, настояват източниците и прибавят, че американските счетоводни инспектори може да дойдат в Хонконг още през септември.

Окончателно съглашение обаче може да бъде реализирано единствено в случай че американската страна откри, че има цялостен достъп до работните документи от одитите.

Повече от 200 китайски компании, листнати и търгувани в Съединени американски щати, са изправени пред вероятността да бъдат изхвърлени от американските фондови тържища от началото на 2024 година при положение, че инспекторите им не могат да бъдат инспектирани от американска страна в продължение на три поредни години.

В продължение на години регулаторните органи в Китай не желаеха да позволяват сходни инспекции и твърдяха, че неограниченият достъп до одиторските документи на сдруженията и техните данни може да заплаши националната сигурност на страната.

Около 160 компании - в това число гигантиге Alibaba Group Holding Ltd., JD.com и Baidu Inc., до момента са били разпознати като несъответстващи на Закона за отчетността на задграничните сдружения, който влезе в действие предходната година.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР