САЩ и Израел днес започнаха най-голямото си съвместно военно учение

...
САЩ и Израел днес започнаха най-голямото си съвместно военно учение
Коментари Харесай

САЩ и Израел провеждат най-голямото си досега съвместно военно учение

САЩ и Израел през днешния ден започнаха най-голямото си взаимно военно обучение до момента, като разположиха дузина военни кораби и към 140 самолета в Източното Средиземноморие на фона на възходящото напрежение към нуклеарната стратегия на Иран, заяви ДПА.

Хиляди военнослужещи вземат участие в учението, оповестиха израелските военни, като прибавиха, че то е ориентирано към противопоставяне на " разнообразни районни закани ". Медиите оповестяват, че учението е най-мащабното по рода си, в което вземат участие двамата съдружници.

Това обучение укрепва груповата подготвеност на Съединени американски щати и Израел и усъвършенства оперативната съгласуемост на двете сили, като по този метод способства за районната непоклатимост, съобщи Централното командване на Съединени американски щати.

По време на среща с представители на Американския еврейски комитет министър председателят Бенямин Нетаняху уточни, че взаимната цел на двамата съдружници е да попречат на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие. Иранската нуклеарна стратегия беше в центъра и на диалозите сред съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан и Нетаняху, провела се в Йерусалим предходната седмица. От Ислямската гражданска война през 1979 година насам иранските водачи афишират Израел за собствен върл зложелател и неведнъж приканват за неговото заличаване. Израел се опълчва на опитите за възкръсване на договорката, целяща да попречи на Иран да сътвори нуклеарно оръжие, в началото контрактувана през 2015 година, само че замразена през 2018 година, когато Съединени американски щати се отдръпнаха от нея, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР