САЩ и Израел днес обявиха ново партньорство в сферата на

...
САЩ и Израел днес обявиха ново партньорство в сферата на
Коментари Харесай

Съюз! САЩ и Израел обявиха ново високотехнологично партньорство

САЩ и Израел през днешния ден оповестиха ново партньорство в областта на високите технологии преди визитата на американския президент Джо Байдън в района, съобщи Ройтерс.

Новото партньорство беше оповестено в взаимно изказване на Байдън и израелския министър председател Яир Лапид, часове преди предстоящото идване на американския президент в Израел за първата му аудиенция в Близкия изток, откогато е президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Партньорството ще се концентрира върху използването на нововъзникващи технологии, в това число изкуствения разсъдък и други основани на технологиите решения, за решение на световни провокации като готовността за справяне с пандемии и климатичните промени, се споделя в изказването.

Лидерите се ангажираха да работят взаимно за " рационализиране и отбрана на сериозни и нововъзникващи технологии " в сходство с техните " национални ползи, демократични правила и човешките права ", както и за взаимна работа за справяне с " геостратегически провокации ".

Байдън стартира обиколката си в района през днешния ден от Израел и окупирания Западен бряг. Очаква се той да отпътува към Саудитска Арабия в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР