САЩ и ЕС грубо спекулират по темата Украйна, отклонявайки вниманието

...
САЩ и ЕС грубо спекулират по темата Украйна, отклонявайки вниманието
Коментари Харесай

Лавров: САЩ и ЕС отклоняват вниманието от проблемите на Близкия изток със спекулации за Украйна

САЩ и Европейски Съюз " жестоко спекулират по тематиката Украйна, отклонявайки вниманието на разрастващите се страни от проблемите на Близкия изток благодарение на шантаж и закани ", съобщи съветският външен министър по време на днешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10272
" По този метод рецесиите, от чието урегулиране разрастващите се страни от дълго време са заинтригувани, стават жертва на двойните стандарти и на колониалните инстинкти на Запада. Той, налегнат от егоистичните си ползи, диктува своите претенции на целия свят, като в същото време пренебрегва културата и традициите на другите нации и като цяло се подиграва с интернационалното право ", сподели още Лавров.

Руският външен министър означи, че съгласно Москва е належащо " още веднъж да се потвърдят общите знаменатели " на урегулирането на проблемите в Близкия изток и да се спре опасността от нова въоръжена борба в зоната на арабско-израелския спор.

Същевременно Русия приветства позитивните промени, които наскоро изглеждаха мъчно постижими, акцентира Лавров, като даде за образец възобновяване на връзките сред Саудитска Арабия и Иран с посредничеството на Китай. Той посочи също, че с съветско подпомагане се работи за нормализирането на връзките сред Дамаск и Анкара. " До огромна степен с помощта на енергичните дейности на Риад бяха подхванати и стъпки за по-бързото урегулиране на кръвопролитния спор в Йемен ", добави съветският външен министър.

По думите му обаче Съединени американски щати и Европейски Съюз " не престават с деструктивните си опити да заменят същинския мир с някакви половинчати стопански ограничения ".

Лавров прикани израелците и палестинците да прекратят всички едностранни дейности, които заплашват основаването на две страни, написа Българска телеграфна агенция.

Русия желае палестинските придвижвания " да се повдигнат над партийните упоритости " и да се сплотят в границите на политическата платформа Организация за избавление на Палестина. " Това ще разреши въпросната платформа да усъвършенства социално-икономическото състояние, да укрепи административните институции и да реализира подготвеност за разговор с Израел към този момент от името на целия палестински народ ", изясни Лавров.

" Виждаме, че се усилва ползата към съветската самодейност за групова сигурност с присъединяване на всички страни от Залива - както арабските страни, по този начин и Иран ", уточни съветският външен министър.

Според него Близкият изток е в развой на дълбока промяна, която се развива по " извънредно спорен " метод. В този подтекст е по-необходимо от всеки път " да се подобрят връзките сред страните в района, да се стабилизират конфликтните зони и да се усилят напъните за тяхното разрешаване по политически и дипломатически път въз основа на правилата, залегнали в Устава на Организация на обединените нации ", акцентира той.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява отхвърли на Съединени американски щати да издадат визи на съветски публицисти, които да отразяват съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи ТАСС.

" Очакваме, че Секретариатът на Организация на обединените нации и управленията на профилираните структури на ООН… ще положат нужните старания за радикално възстановяване на тази неприемлива обстановка ", съобщи тя по време на съвещание в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Американските консулства в Русия не издават визи на репортери. Журналистите са принудени да подават заявки в консулските служби на Съединени американски щати в трети страни. Нерядко процедурата по издаване на визи се забавя ", сподели още Захарова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР