САЩ готвят военен отговор на нарушенията на Договора за ликвидиране

...
САЩ готвят военен отговор на нарушенията на Договора за ликвидиране
Коментари Харесай

САЩ готвят военен отговор на нарушенията на договора за ракетите от Русия

САЩ готвят боен отговор на нарушаванията на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват (INF) от страна на Русия. Това предизвести президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" Ще стартираме да създаваме разновидности на нашия личен боен отговор и ще работим с НАТО и други съдружници и сътрудници, с цел да не даваме на Русия каквото и да е военно предимство поради нейното нелегално държание ", се акцентира в изказването на Тръмп.

По думите му, съдружниците на Съединени американски щати в НАТО изцяло поддържат американската страна, тъй като " те схващат опасността, която съставлява нарушаването на контракта от страна на Русия ".

По-рано Тръмп разгласи, че на 2 февруари Вашингтон прекратява осъществяването на контракта за ракетите от 1987 година, подписан сред Съединени американски щати и тогавашния Съюз на съветските социалистически републики.

В Берлин означиха, че са подготвени да употребяват идващите шест месеца за договаряния за опазване на контракта, в случай че Съединени американски щати разгласят отдръпването си.

От съветското външно министерство подчертаха, че отдръпването на Съединени американски щати от контракта се явява необратима вероятност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР