САЩ днес заявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния

...
САЩ днес заявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния
Коментари Харесай

САЩ изпращат на Украйна нова военна помощ на стойност 200 млн. долара 


Съединени американски щати през днешния ден обявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния бранш на Украйна на стойност 200 млн. $, съобщи Ройтерс. Помощта включва муниции за противовъздушна защита, артилерийски снаряди и в допълнение съоръжение за разминиране, гласи изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналия понеделник двама американски чиновници обявиха пред Ройтерс, че Вашингтон ще стартира да отпуска средства в размер на 6, 2 милиарда $, открити след счетоводна неточност на Пентагона, която надцени с милиарди долари помощите за Украйна. През май Пентагонът разгласи, че по простъпка е определил по-висока от действителната стойност на струващите милиарди муниции, ракети и друго съоръжение, изпратени на Украйна.


Украйна се нуждае от оръжие, което може да бъде доставено от запасите на Съединени американски щати за няколко дни или седмици, с цел да може да продължи да отблъсква съветските сили. Счетоводната неточност е в интерес на Киев, тъй като в този момент може да бъде изпратено повече съоръжение.

Началото на потреблението на тези открити средства е от голяма важност, защото те съставляват последните от по-рано утвърдените от Конгреса 25, 5 милиарда $, които администрацията може да употребява за изпращане на оръжия от запасите на Съединени американски щати при положение на изключителна обстановка, оповестиха публични представители на Съединени американски щати.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР