САЩ днес заявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния

...
САЩ днес заявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят на Украйна боеприпаси и оборудване за разминиране за 200 млн. долара

Съединени американски щати през днешния ден обявиха, че ще изпратят нова помощ за отбранителния бранш на Украйна на стойност 200 млн. $, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Помощта включва муниции за противовъздушна защита, артилерийски снаряди и в допълнение съоръжение за разминиране, гласи изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Миналия понеделник двама американски чиновници обявиха пред Ройтерс, че Вашингтон ще стартира да отпуска средства в размер на 6,2 милиарда $, открити след счетоводна неточност на Пентагона, която надцени с милиарди долари помощите за Украйна.

През май Пентагонът разгласи, че по простъпка е определил по-висока от действителната стойност на струващите милиарди муниции, ракети и друго съоръжение, изпратени на Украйна.

Украйна се нуждае от оръжие, което може да бъде доставено от запасите на Съединени американски щати за няколко дни или седмици, с цел да може да продължи да отблъсква съветските сили. Счетоводната неточност е в интерес на Киев, тъй като в този момент може да бъде изпратено повече съоръжение.

Началото на потреблението на тези открити средства е от голяма важност, защото те съставляват последните от по-рано утвърдените от Конгреса 25,5 милиарда $, които администрацията може да употребява за изпращане на оръжия от запасите на Съединени американски щати при положение на изключителна обстановка, оповестиха публични представители на Съединени американски щати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР