САЩ. Държавният секретар Антъни Блинкен ще посети региона по-късно тази

...
САЩ. Държавният секретар Антъни Блинкен ще посети региона по-късно тази
Коментари Харесай

Израел и Хамас удължиха примирието си, но изглежда само въпрос на време войната да се поднови

Съединени американски щати. Държавният секретар Антъни Блинкен ще посети района по-късно тази седмица за трети път от началото на войната и се чака да упорства за удължение на примирието и освобождението на още заложници.

Държавният департамент сподели, че той също по този начин ще разиска напъните за „ отбрана на цивилния живот по време на интервенциите на Израел в Газа “ и ускорение на доставката на помощ за бедната крайбрежна линия. Главният съдружник на Израел даде обещание непоколебима поддръжка за офанзивата му в Газа, само че Блинкен също сподели, че „ прекалено много “ палестинци са били убити.

Хамас и други екстремисти към момента държат към 160 души, от 240 хванати в тяхното нахлуване на 7 октомври в Южен Израел, което разпали войната. Това е задоволително за евентуално удължение на примирието с още две седмици според съществуващата рамка, с посредничеството на Катар, Египет и Съединени американски щати, само че се чака Хамас да направи доста по-високи условия за освобождение на пленени бойци.

И в двата случая, Израел споделя, че се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР