Сашо Димитров. Снимка: Личен архивТой е на 17 г. и

...
Сашо Димитров. Снимка: Личен архивТой е на 17 г. и
Коментари Харесай

Десетокласник от ромски произход знае 4 езика, свири на пиано и мечтае да стане пилот

Сашо Димитров. Снимка: Личен списък

Той е на 17 година и знае 4 езика с изключение на майчиния – ромски.

Сашо Димитров от Куклен приказва български, турски, немски и британски. Заляга над уроците и е доста добър възпитаник в 10 клас в локалното учебно заведение. Стреми се към високи оценки, тъй като получава стипендия за триумф и желае да продължи да се образова. Мечтата му е да стане водач, прададе  и . 

„ Още от дребен взех решение, че ще бъда авиатор. Родителите ми работеха дълги години в чужбина и всякога, когато ги изпращах на летището, ми ставаше доста мъчително. Тогава си мислех, че в случай че мога да карам аероплан, ще ги вървя след. Минаха толкоз години, само че аз към момента желая да съм водач “, споделя Сашо.

Когато е в първи клас, татко му и майка му го вземат в Германия. Там прекарва 5 година, като съумява да научи добре британски, немски и турски. Започва да свири и на пиано.

„ Бях обаян от този инструмент. Купиха ми електрическо пиано и самичък се научих да изсвирвам. Любимият ми пианист е Юрума, а най-обичаният композитор – Бетовен “, изяснява младежът. След като фамилията се прибира в Куклен, той продължава да свири. Участва в концертите, проведени в учебното заведение му.

„ Сашо е доста учтив, сериозен и виновен възпитаник. Пример е за ромите в Куклен “, хвалят го преподавателите му. Младежът е запалил и татко си да учи.

„ Цял живот е работил в строителството. Майстор е и умее да прави доста неща. Години наред се блъскаше по чужбина, с цел да ни обезпечи. Сега сме обезпечени, живеем в огромна лична къща. А татко ми реши, че ще учи за парамедик. Може и аз да съм му повлиял “, смее се Сашо. От татко си пък той е научил, че би трябвало да се труди настойчиво, в случай че желае да реализира задачата си. И да не се отхвърля да се бори за фантазиите си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР