Сашко е много по-добре, възвръща функциите си, много по-розови са

...
Сашко е много по-добре, възвръща функциите си, много по-розови са
Коментари Харесай

Сашко от Перник е много по-добре. Баща му към открилите детето: Огромно благодаря! Спасихте два живота!

Сашко е доста по-добре, възстановява функционалностите си, доста по-розови са му бузките, крачетата му имат естествена температура. Казва ми " Тате, дай вода ". Захранваме го, системи са включени, той е в реанимацията. Все още е доста изтощен. Това описа в ефира на NOVA Александър Цветанов, бащата на Сашко от Перник. Детето изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо и беше намерено в събота след девет дни търсене от хиляди доброволци, чиновници на Министерство на вътрешните работи и планински спасители.

Не мога да разясня нито една версия, дано проверяващите да си правят работата, сподели Цветанов във връзка изказванията, че момчето може да е било отвлечено.

Не мога да си показва, че моето дете може да издържи толкоз време навън. Той е свръхчовек. Не имах вяра във опциите му, показа бащата.

Огромно благодаря на тези доблестни мъже, които върнаха живота на мен и на моя наследник. На тях дължа живота си, сподели още Александър Цветанов, обръщайки се към спасителите на Сашко, написа Българска телеграфна агенция.

Спасителите, които откриха момчето, считат, че той е прекарал всички дни самичък в планината. Не е прибиран на закрито, не му е оказвана помощ, сподели в ефира на NOVA Милко Михалков, един от двамата делта и парапланеристи, които откриха Сашко в труднодостъпна околност през вчерашния ден в ранния следобяд. По думите им момчето е схванало, че те го избавят, не се е уплашило, а даже се е пробвало единствено да се надигне. Правил е опити да помогне, когато спасителите му са го преобличали и са го завили, с цел да го стоплят.

Беше полусвит и сврян, описа Веселин Георгиев, който пръв вижда детето. Не можех да допускам, че го виждам. Радвам, че не бях прав, че той не може да оцелее самичък в планината, добави Георгиев.

Местността, където е открит Сашко, е надълбоко дере, съвсем непроходимо, с доста сложен достъп, има единствено дребни пролуки през храстите. Според спасителите на момчето, не е изключено съществуването на доста хора, които го търсеха през първите дни, да го е изплашило в допълнение и да го е предиздвикало да се скрие. Най-вероятно е решил да се скрие, с цел да откри някакъв комфорт, допусна Веселин Георгиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР