Съседите ме съветват да поискам пари от дъщеря си, но

...
Съседите ме съветват да поискам пари от дъщеря си, но
Коментари Харесай

Не бих помолила дъщеря си за помощ

Съседите ме поучават да желая пари от щерка си, само че в никакъв случай няма да го направя, даже да загивам от апетит. Като дете постоянно е споделяла и дребното парче шоколад с мен. Когато порасна и стартира работа, ми е предложила помощта си доста пъти.

Отказвах й, тъй като към момента работех и можех да се прехранвам. Но всичко се промени, откакто се пенсионирах. През последните пет години работех като чистачка в учебно заведение. Бях изтощена, несъмнено, само че най-малко имах задоволително пари за хапчета. Почти половината от пенсията отива за комунални услуги. Ям овесена каша и супи, а от време на време закупувам мляко.

Не закупувам медикаментите, които ми предписа лекарят предходната година. Не се церя. Да си купя медикаменти и да заставам гладна без самун?

Дъщеря ми се омъжи за повторно същата година и отпътува за столицата с новия си брачен партньор. Изпрати фотоси, купили са си кола и апартамент. Бяха на отмора в Турция през юни.

Пита ме по какъв начин съм със здравето и дали има какво да хапвам. През цялото време я неистина, че всичко е наред, че имам всичко, а тя има вяра. Въпреки че, тя доста добре знае каква е моята пенсия и какви са цените в магазина.

Вижте още: Дъщерята не ни предложения на сватбата

Помолих щерка си да ми даде назаем 30 лева На идващия ден парите бяха в картата ми. Тя се обади да ме попита дали съм ги получила. Ще й го върна, само че не знам по какъв начин да го направя онлайн. Толкова пари коства един обяд в столицата! Единственият път, когато помолих за помощ и тя ми даде тези 30 лв.. Повече няма да я апелирам за пари.

Ще продължа да неистина, че имам какво да хапвам. Тя може би в действителност мисли, че в провинцията всичко е гратис, а единствено в столицата цените са високи. Не е идвала у дома от доста време и не е отваряла хладилника на майка си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР