Съседи правят партия за коледната елха, показа проучване на Телеграф“.

...
Съседи правят партия за коледната елха, показа проучване на Телеграф“.
Коментари Харесай

Комшии правят партия за коледната елха, дерат ни по 400 лв. за изкуствен смърч

Съседи вършат партия за коледната елха, сподели изследване на " Телеграф “. Комшии от един и същи жилищен блок поръчват вкупом живи дръвчета, с цел да им излезе на половина по-евтино. Така вместо за 200 лева купуват смърчове на едро по 2 метра за 100 лева Условието на търговците за понижението е да се вземат най-малко 15 елхи. Дърветата се продават в саксия и откакто минат празниците, могат да се засадят.

Цени

Хората към този момент започнаха да купуват елхи, описаха търговци. В момента цените потеглят от 25 лева за естествени дръвчета от 1 метър. Сред най-търсените са сребристият смърч и черният бор, които излизат до 50 лева Малко по-скъпи са елхите в саксия, за които би трябвало да броим сред 60 и 200 лева Масово се търсят 1,20-метрови, за които би трябвало да се платят към 60-70 лева Най-солени са изкуствените смърчове, като цените за 2-метровите стигат до 400 лева Светещи изкуствени борчета по метър могат да се намерят и за 35 лева Някои оферират атласки кедър, който е доста необичаен тип и излиза към 70-250 лева според от височината.

Спад

Търговци акцентираха, че има спад в цените на коледните дръвчета. Преди 10 години е можело да се откри жива коледна елха от 1,20 м в саксия за 90 лева В момента цените за същата височина са сред 50 лева и 80 лева Някои търговци към този момент са оповестили и промоции за естествени елхи, като 1,20-метрова сега може да се купи за 40 лева, а 1,40-метрова – за 60 лева По думите на продавачите понижението в цените е и поради по-слабото търсене на естествени дръвчета. " Хората избират изкуствените, което ни принуждава да занижаваме стойностите “, обясниха търговци. И акцентираха, че ще опитат да задържат сегашните цени и за Коледа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР