Съсъздател на розовата панделка през 1989 г., няколко години по-късно

...
Съсъздател на розовата панделка през 1989 г., няколко години по-късно
Коментари Харесай

„Бързината е от съществено значение“: Лиз Хърли насърчава хората да посетят лекар, ако смятат, че имат рак на гърдата

Съсъздател на розовата панделка през 1989 година, няколко години по-късно Лаудер подписва актрисата и модела Лиз Хърли ще бъде световен дипломат на акцията за битка с рака на гърдата на фирмите Estee Lauder.

Този ход оказа помощ да се отвори диалог за рака на гърдата.

Хърли, чиято баба умря от рак на гърдата, споделя на Sky News: „ Мисля, че сме минали дълъг път през годините, откогато бях с акцията за рака на гърдата на фирмите Estee Lauder.

„ Разбира се, когато акцията беше стартирана преди 30 години, имаше съвсем никаква информираност за рака на гърдата.

„ Розовата панделка не е била изобретена. Октомври като месец за битка с рака на гърдата не съществуваше.

Rough Guides си партнира с Мария Кюри, с цел да разгласява справочник „ Пътешествие до края на живота "

„ Когато на баба ми сложиха диагнозата при започване на 90-те години, тя откри личната си бучка и беше унизена и смутена и не сподели на никого, в това число на лекаря си в продължение на към година, през което време, за жалост, се популяризира. Ето за какво тази акция беше стартирана, с цел да направи по този начин, че ракът на гърдата да не е нещо, за което се шепнеше, а се крещеше. "

И въпреки всичко макар цялата гласност всеки октомври 10% от дамите в никакъв случай не ревизират гърдите си и две в пет рядко го вършат.

Те си мислят, че в никакъв случай няма да им се случи, само че Хърли споделя, че това е огромен риск.

Тя продължава: „ За страдание един на всеки осем от нас ще получи рак на гърдата в нашия живот. Така че много трагично се трансформират възможностите, в случай че мислите, че няма да бъдете един от тези осем.

„ Мисля, че евентуално е по-добре, когато сте на възрастта за обзор, което е над 50 години в Обединеното кралство и аз персонално имам вяра, защото познавам толкоз доста дами, които са разкрили свои лични бучки в гърдите си, когато са били по-млади, че считам, че би било добър съвет да проверявате гърдите си постоянно.

„ Но мисля, че знаейки, че смъртността е спаднала с повече от 42% от края на 80-те години на предишния век, е тъй като лекуванията са по-добри, лекуванията са целенасочени и множеството типове рак на гърдата се откриват по-рано. “

Ракът на гърдата остава тематика табу в някои азиатски и африкански общности, където лекуването на рак може, наред с други неща, да повлияе на плодовитостта.

Хърли споделя: „ „ За нас е доста значимо да научим за тези компликации. Различните типове рак на гърдата засягат доста друго дамите. И ние откриваме от ден на ден и повече за това и влагаме от ден на ден и повече от нашите пари за проучвания в действителност в изследвания, с цел да изследваме по какъв начин ракът на гърдата може да засегне разнообразни общности. “

Прочетете повече от Sky News
Джулия Ормънд упреква Харви Уайнстийн в полово посягане
Виктория Бекъм наруши мълчанието си по отношение на хипотетичната спекулация на Дейвид

Изображение: Хърли седна за изявление с Джаки Белтрао

Бързото отиване при персоналния доктор може да бъде ключът към оцеляването болест, която към момента убива 11 500 дами в Обединеното кралство всяка година или 31 всеки ден.

И в случай че откриете бучка, ще бъде подхванато деяние.

Хърли продължава: „ От дамите, с които съм приказвал, в случай че открият бучка в гърдите си, NHS се оправя доста бързо с това, като ги води до идващия стадий, който е биопсия.

„ Повечето хора някак познават телата си и знаем, в случай че нещо не се усеща добре.

„ Може да не е нещо толкоз осезаемо като буца. Може просто да се чувствате зле и тогава следователно би трябвало да сте доста твърди и да се опитате да си извършите колкото се може повече проби - минимум кръвен тест. Бих посъветвал хората, в случай че усетят, че нещо не е наред, да бъдат допустимо най-настойчиви с вашия доктор. "

Учените са по-близо до намирането на лек, в сравнение с преди 10 години, само че към момента не са там. < /p>

Хърли споделя: „ Фактът, че в този момент има целеви лекувания, значи, че дамите са по-склонни да оцелеят през днешния ден, в сравнение с в предишното. Но всичко зависи от ранното разкриване, с цел да може ракът на гърдата да бъде открит рано и към момента да е локализиран, има повече от 90% късмет за оцеляване.

„ Бих споделил, че бъдете наясно с гърдите, запознайте се със личните си гърди. Бъдете наясно с всички промени и не се опасявайте да отидете на доктор. Бързо. Бързината е от значително значение. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР