Със затопляне на времето все повече замирисва на море. След

...
Със затопляне на времето все повече замирисва на море. След
Коментари Харесай

Морската почивка поскъпва с 30% у нас и при съседите

Със стопляне на времето от ден на ден замирисва на море. След броени дни – на 1 май, Гърция публично открива новия туристически сезон. В началото на май стартират и първите резервации в турските морски курорти. Подготовката на хотелиерите и концесионерите на плажовете по българското Черноморие също стартира. Туристите обаче ги чакат най-малко 30% по-високи цени на нощувките и приблизително с сред 10 и 20% по-скъпи чадъри и шезлонги спрямо предишното лято. Това демонстрират офертите на курортите у нас и при съседите на прага на сезона.

Драстично по-високи са цените на нощувките, сянката и заведенията за хранене у нас. На този декор от сектора регистрират растеж при ранните резервации за отмора, защото туристите се тормозят от ново повишаване на офертите в хода на сезона. В туристическите организации предварителните резервации са най-малко с 20% повече спрямо интервала преди пандемията. Според туроператорите доста от клиентите заплащат на 100% цената на почивката си, с цел да си подсигуряват, че след това няма да им се наложи да заплащат повече. Другата причина е, че при ранните записвания има по-голям избор, в сравнение с в мощния сезон. И тази година най-вече летовници се чакат през юли и август.

Първите хотели по родното Черноморие към този момент отвориха по Великден. За интервала май-октомври на бургаското летище се чакат 6200 полета, а на варненското – 4200, оповестява Нова тв.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР