Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч временно е

...
Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч временно е
Коментари Харесай

Затвориха COVID отделението в болницата в Тетевен

Със заповед на Регионалната здравна ревизия в Ловеч краткотрайно е затворено Коронавирус отделението в Многопрофилната болница в Тетевен поради инфектирани с ковид лекари и личен състав, оповестява БНР.

Отделението, в което са разкрити 18 кревати за неусложнени случаи на болни с ковид, ще остане затворено до момента в който инфектираните двама лекари се възстановят от инфекцията, разясни шефът на РЗИ – Ловеч доктор Росица Милчева.

"Кардиологът и той е болен за жалост. Една колежка остана, която покрива кардиологичните случаи ".



В момента в Коронавирус отделението на тетевенската болница са настанени трима пациенти, които ще останат там до цялостното им излекуване.

„ За тях ще се грижи дежурен от вътрешното поделение. Преценихме, че има опция там да бъде довършено лекуването и ще бъдат изписани, когато се възстановят изцяло ".

Д-р Милчева разясни, че нуждаещите се от лекуване болни с Коронавирус ще се пренасочват към други лечебни заведения в региона.



Тя добави, че ситуацията в района след четвъртата вълна на болестта последователно се успокоява и сега приетите в болница са под 120 души.

За последното денонощие новозаразените са 37, а междинната заболеваемост за района към този момент е под 370 на 100 хиляди души население.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР