Със заповед на председателя на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Със заповед на председателя на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

Разкриха двама руски шпиони, използвали самоличността на български граждани

Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) от понеделник (26 февруари)  на двама съветски жители е наложена възбрана за влизане в страната . Това оповестиха от ДАНС

(*Видеото е архивно: Международно следствие: Русия шпионира с антени върху посолствата си в Европа)

Руските жители са Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28 декември 1984 година в Калининград, и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 9 март 1986 година в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация.

На двамата е наложена наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на страните членки на Европейския съюз " за период от 5 години на съображение текстове от Закона за чужденците в Република България, защото за двете лица има данни, че работят срещу сигурността на страната.

Установен е интервалът, в който двете лица са обитавали у нас, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са така наречен разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според добитите данни, главната цел на наличието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън България.

На 21 септември България експулсира предстоятеля на Руската православна черква в София и двама беларуски свещеници, като ги упрекна, че служат на геополитическите ползи на Москва.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР