Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съгласувана с

...
Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съгласувана с
Коментари Харесай

Росен Иванов стана шеф на ”Медицински надзор”

Със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, съгласувана с министър-председателя, от 1 април т.г. за шеф на новата Изпълнителна организация ”Медицински контрол ” е назначен Росен Иванов, оповестиха от здравното министерство.
До момента той е началник на Инспектората в Министерството на здравеопазването, бил е държавен контрольор в инспектората на Министерския съвет, шеф на политическия кабинет в Министерството на защитата (в служебното държавно управление от 2013 г.), както и основен юрист в МО.

Росен Иванов е магистър по право и философия от СУ " Св. Климент Охридски ".

Новосформираната Изпълнителна организация " Медицински контрол " започва работа от 1 април т.г. Тя сплотява все още настоящите Изпълнителна организация " Медицински одит " и Изпълнителната организация по трансплантации.

Новата организация ще продължи да прави досегашната активност на преобразуваните организации, както и предоставените от закона нови функционалности.

Съгласно Закона за лечебните заведения Изпълнителна организация " Медицински контрол " към този момент ще дава отговор за регистрацията на лечебните заведения за извънболнична помощ и приютите (до момента тази активност се реализира от районните здравни инспекции). Във функционалностите й влизат също по този начин и администрирането на режима по издаване на позволения за реализиране на лечебна активност за лечебните заведения за болнична помощ, центровете за психологично здраве, центровете за кожно-венерически болести, комплексните онкологични центрове, домовете за медико-социални грижи, диализните центрове и тъканните банки. За тази цел в организацията е основана профилирана дирекция " Администриране на режимите по регистрация и издаване на позволения за лечебна активност ".

Функциите на Агенцията, свързани с координирането и управлението на дейностите в региона на трансплантацията и асистираната репродукция, осъществявани от лечебните заведения са предоставени на профилираната дирекция " Управление и съгласуваност на трансплантацията и асистираната репродукция ".

Основните контролни функционалности, реализирани от Изпълнителна организация " Медицински контрол " ще се правят от профилираната дирекция " Контрол на медицинските действия и оценка на качеството ". Тази дирекция се планува да реализира и оценка на успеваемостта и резултатите на контролната активност, да прави разбори и предлага на изпълнителния шеф ограничения за възстановяване на качеството на контролната активност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР