Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Стефан Янев освободи изненадващо и без обяснения здравния зам.-министър Димитър Петров

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на опазването на здравето е освободен Димитър Петров. Това заяви пресслужбата на Министерския съвет. Мотиви в известието не са посочени.

Димитър Петров беше измежду най-активните заместник-министри на опазването на здравето. Ще се запомни с твърдата му позиция децата да се върнат в учебните заведения едвам когато е обезпечена тяхната сигурност. В последните дни на октомври Петров беше безапелационен, че преди завръщането на дребните възпитаници в клас би трябвало да се сътвори организация за тестването им в клас, за което ще се изисква единодушието на учителите и родителите.

Докато беше заместник-министър, Димитър Петров водеше разискванията за трансформацията на части от лечебни заведения в интензивни центрове за лекуване на коронавирус пациенти - по-конкретно, разкриване на избран брой кревати за пациенти с коронавирусна зараза.

Димитър Петров беше основател (или най-малко по този начин стана ясно от изказванията му) за прекъсване на плановия банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения. След среща с шефовете на лечебните заведения в столицата на 27 октомври тогавашният заместник-министър беше безапелационен, че се прави всичко допустимо, с цел да издържи здравната система.По-късно бе спрян приемът в лечебните заведения в цялата страна.

Преди ден Димитър Петров изясни, представен от Фокус, за импортираните (и идни за внос) медикаменти за лекуване на COVID-19 за рисковите групи: Ремдесивир; коктейлите антитела; пероални хапчета, методите им за потребление, пациентите, на които ще бъдат предписвани и къде ще става това.

Преди два дни, на 15 ноември, министър председателят Стефан Янев освободи заместник-министъра на туризма Мария Белколева и заместник-министър на младежта и спорта Валентин Гичев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР