Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Премиерът освободи зам-министъра на културата

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на културата е освободен Бойко Кадинов.

Кадинов напуща поста по негово искане, в съгласие с министъра на културата Атанас Атанасов ", се споделя в известие на Правителствената пресслужба.

Той е подал оставка на 7 април. Пред Националното радио арх. Кадинов сподели, че неналичието на промени в региона на културата е претекст за оставката му.

" Това, че липсват промени и поддръжка за смяна Закона за културното завещание. Всички вие виждате и чувате това, което се вижда - деградирането на здания, съзнателното им разрушение заради липса на съответно законодателство. И това без значение от декларираните промени. След толкоз години архитектура идването ми тук - в Министерството на културата, беше на първо място мотив за една смяна ", уточни Кадинов.

Припомняме, че в последните дни се заприказва доста за културното министерство, откакто министър Атанасов разгласява забавно видео от постройката на ведомството в персоналния си фейсбук профил, в което пожелаваше прелестен уикенд на приятелите си. Оставката на заместника му е хвърлена ден преди въпросния клип.

Последва вълна от мнения в обществените мрежи и се чуха и апели за оставката му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР