Със Заповед на Кмета на Община Велико Търново от 1

...
Със Заповед на Кмета на Община Велико Търново от 1
Коментари Харесай

С нова социална услуга във Велико Търново помагат на хората с увреждания

Със Заповед на Кмета на Община Велико Търново от 1 юли е разкрита нова обществена услуга – Дневен център за поддръжка на лица с увреждания и техните фамилии, включително с тежки множествени увреждания.

Капацитетът е 30 места.

Това е резултат от осъществяването на план на Община Велико Търново по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, BG05M9OP001-2.061-0002-C01 „ Разкриване на Дневен център за поддръжка на лица с увреждания и техните фамилии, включително с тежки множествени увреждания “. Дейностите са проведени в ремонтирани и приспособени функционални пространства на ул. „ Цветарска “ № 14, ет.1 в град Велико Търново. За реализирането им е назначен екип от 10 души, като следва: шеф, обществен служащ, касиер/домакин, трима трудотерапевти и четирима санитари.

В новата обществена услуга хората ще получат за посрещане на ежедневните потребности, ще бъдат проведени занимания за развиване на съществени умения според от възрастта и персоналните потребности, също трудотерапия, обмисляне на свободното време и разширение на обществените контакти.

Росица Димитрова – шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “, връчи трудовите контракти на експертите в услугата, благодари им за желанието да работят с лица с увреждания и техните фамилии.

В новоразкрития Дневен център се дават и новаторски действия, подкрепящи фамилиите на лицата с увреждания. За потребителите е допустимо и краткосрочно настаняване в новаторската услуга „Заместваща грижа“ за период до 14 дни в годината.

Срокът за даване на услугата по плана е дванадесет месеца. Понастоящем се търсят следните експерти: здравна сестра, рехабилитатор и психолог/логопед.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР