Със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова четири

...
Със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова четири
Коментари Харесай

Община Ловеч за поредна година отпуска стипендии на деца с изявени дарби

Със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова четири деца ще получават стипендии в период от една година.

Учениците са се класирали на влиятелни места в национални или интернационалните състезания и надпревари, училищен олимпиади и игри.
Две деца ще получават стипендии по Общинската стратегия с ограничения за подкрепяне на деца е възпитаници с изявени способности – Камелия Данаилова Николова, 11 клас в ППМГ е класирана преди всичко в Национална изложба-конкурс „ Трифон Зарезан “ – живопис и графика. Камелия ще получава едногодишна стипендия в размер на 60 лв. месечно.
Общинска стипендия в размер на 60 лв. за една година ще получава и Евгени Богданов Димитров, 7 клас в ППМГ. Той е класиран на трето място в Национален конкурс „ Моите детски фантазии “ 2022 година

Две деца ще получават по 135 лв. за година по Националната стратегия.
Ивайла Константинова Василева, 10 клас в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ е класирана преди всичко на Държавно състезание по ски тичане –финал. Състезанието, в което е взела участие, е включено в Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни, общински и частни учебни заведения през 2022 година, препоръчани от Министъра на младежта и спорта и на ученичката ще бъде отпусната стипендия в размер на 135 лв. месечно за една година.
Кристина Янкова Димова, 11 клас в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “, е класирана на трето място на Национална олимпиада по британски език. Олимпиадата е включена в Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни, общински и частни учебни заведения през 2022 година, препоръчани от Министъра на образованието и науката. Кристина също ще получава едногодишна стипендия в размер на 135 лева месечно.
Исканията за подкрепяне на деца с способности не престават да постъпват в общинската администрация, все още следва разглеждането на още четири.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР