Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов, служители на

...
Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов, служители на
Коментари Харесай

С цел превенция на нарушения и по-голяма сигурност на жителите! Служители на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград с проверки и през малките часове на денонощието

Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов, чиновници на звено „ Инспекторат “ към този момент правят инспекции за нередности в по-широк часови диапазон. Те вършат обходи в границите на града и дребните обитаеми места от 08.00 ч. до 00.00 часа в делнични дни, през уикендите и формалните празници.

Целта е да се реализира по-висока степен на предварителна защита на нарушаванията и по-голяма сигурност на жителите.

Инспекторите се отличават със особено униформено облекло, на което е подложен гербът на община Благоевград, разполагат и със значки, с които се легитимират.

Звено „ Инспекторат “ към Община Благоевград има контролни функционалности, а в пълномощията на чиновниците към него е да сформират предупредителни протоколи, фишове и актове, при положение на установени нарушавания. Най-честите наказания, налагани от страна на чиновниците в Инспектората, са свързани с увреждане на общинско имущество, изхвърляне на боклуци на нерегламентирани за задачата места, мощни равнища на звук, нелегално строителство, погрешно паркирали МПС и други

Служителите към Инспектората, който бе основан по предложение на кмета на Благоевград, с решение на Общински съвет от м. юли 2021, работят взаимно с представители на ОД Министерство на вътрешните работи - Благоевград. Инспекторите всекидневно реагират на сигнали, получени на „ горещата “ телефонна линия или подадени в Деловодството на Община Благоевград. Всеки, който забележи нередности може да алармира на тел. 073/88 44 34, 073/88 44 06 или тел. 112.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР