Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р

...
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р
Коментари Харесай

Въвеждат временни противоепидемични мерки в Ловешко до 20 август

Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Росица Милчева се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на Ловешка област от 23 юли до 20 август, за ограничение разпространяването на COVID-19, оповестяват от здравната ревизия.

Мерките плануват наложително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии,  специализираните институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

Мерките включват и съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване.

Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания, всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от  работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване, са също част от ограниченията, написани в заповедта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР