Със започването на мащабния проект на властите в Москва да

...
Със започването на мащабния проект на властите в Москва да
Коментари Харесай

В Москва ще има музей за сгради от съветско време

Със започването на огромния план на управляващите в Москва да отделят за разрушение така наречен " хрушчовки " (сгради от руско време, сходни на панелките в София) и да реалокират към 1,6 милиона поданици, в квартал " Шаболовка " се откри частен музей, който има за цел да резервира авангардната архитектура в Русия, оповестява Artprice.
Конструктивизмът поражда като идея в изкуството към 1913 година, а като жанр се обособява към 1920 година. Обхваща разнообразни сфери на изкуството, архитектурата и дизайна. Главната концепция на конструктивизма е оптималната изгодност и целенасоченост във връзка с материалите, размера, формата и структурата. Конструктивистите считали, че всички елементи на създавания обект - постройка, интериор или различен тип дизайн, би трябвало да се намират в строго единение, в което няма инцидентни, емоционално-спонтанни и недомислени детайли. Конструктивизмът като жанр публично е бил неразрешен, само че остава първият жанр на младият отечествен дизайн и някой него здания съществуват и до през днешния ден, написа БГНЕС.
Подкрепян от частни грантове и доброволци, а не от обществено финансиране, музеят " Авант-Гард ", който има за цел да резервира мостри точно от това време, заема помещение в изложба „ На Шаболовке “. Галерията е част от общинската мрежа известна с новаторските си изложения и се намира в хавско-шаболовски жилищен комплекс, издигнат в края на 20те години на ХХ век от рационалистичните „ Аснова “ (Асоциация за нова архитектура). Това е част от регион с богато завещание от ранна руска архитектура и дизайн, доминиран от известната хиперболоидна радио кула Шухов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР