Със залп от три черешови топчета днес беше даден стартът

...
Със залп от три черешови топчета днес беше даден стартът
Коментари Харесай

С черешови топчета откриха събора в Лаута

Със залп от три черешови топчета през днешния ден беше даден стартът на третото издание на Народния фолклорен събор в парк " Лаута ".  Кметът Иван Тотев, кметът кмета на регион „ Тракия “ Костадин Димитров и гостуващият в Пловдив македонски министър на културата Роберт Алагьозовски откриха публично тържествата. Паркът се извърши със фамилии, деца, млади и остарели се разхождат по алеите сред скарите с кебапчета. 

Подготвени са две подиуми, на които през днешния ден и на следващия ден ще се изявят близо 3000 артисти, танцьори, музиканти от разнообразни краища на страната. От заран до вечер  паркът ще се оглася от достоверен фолклор. Очакват се десетки хиляди посетители, фенове на националното творчество. А тези, които не съумеят да посетят събора, ще имат опция да го проследят онлайн със тон и картина от уеб страницата на регион " Тракия ".

Народният събор се организира под патронажа на кмета на регион „ Тракия “ Костадин Димитров.

„ Прекрасно е, че национална музика ще огласи за следващ път парк „ Лаута “. Народният събор е обвързван с запазване на бита и националните обичаи и също така децентрализира културните прояви на града на едно доста положително място, каквото е парк " Лаута “, съобщи кметът Костадин Димитров. Той пръв ще се улови на хорото с Виевската група през днешния ден след 19 часа.

С присъединяване на родолюбиви организации ще бъдат пресъздадени моменти от Априлското въстание, а следобед  ще има и национални битки с награди.

Съборът на връх Рожен ще се придвижи в Пловдив с дългите хора на известните музиканти, които ще свирят четири часа, без да стопират, дава обещание ръководителят Емил Узунски. В неделя Народният събор ще бъде закрит с концерт на ФА „ Тракия “ от 20 часа.

През 2017 година посетителите на събора бяха над 50 000, а уредниците се надяват и тази година да имат същия триумф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР