Със своя заповед областният управител на Видин Албена Георгиева обяви

...
Със своя заповед областният управител на Видин Албена Георгиева обяви
Коментари Харесай

Обявен е пожароопасен сезон за горите във Видинско

Със своя заповед регионалният шеф на Видин Албена Георгиева разгласи за пожароопасен сезон в горските територии на района интервалът от 2 май до 31 октомври 2018 година, оповестяват от регионалната администрация. Заповедта е издадена на съображение Закона за администрацията и Закона за горите и по отношение на предложение на Регионална дирекция по горите – Берковица за обезпечаване на пожарна сигурност, попречване и гасене на пожари в горските територии.
По време на пожароопасния сезон е неразрешено паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими боклуци е разрешено единствено на избраните за задачата места.
В заповедта на регионалния шеф са избрани дейностите за предварителна защита и надзор на горските пожари, за които дават отговор ръководителите на териториалните структури на Изпълнителна организация по горите и ловните стопанства, органите по пожарна сигурност и отбрана на популацията, кметовете на общини и кметства, притежателите и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи действия в тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР