Със своя хуманен жест президентът на Република България откри националната

...
Със своя хуманен жест президентът на Република България откри националната
Коментари Харесай

Президентът даде старт на кръводарителската кампания за Цветница като дари кръв

Със своя човечен жест президентът на Република България откри националната пролетна акция за безплатно и непринудено кръводаряване „ Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот в този момент! ”.


Вярвам, че с всяка капка дарена кръв спасяваме живот, само че и даряваме човещина. Всеки непринуден кръводарител в България заслужава уважението ни поради избора му да помогне на изцяло чужд човек. Доброволно и безплатно дарената кръв е полезност, тя няма цена. Дарената кръв ни свързва вечно в истории за достойнство, състрадателност и памет за стореното положително. Нека всеки, който може да подари кръв, да се включи в акцията за кръводаряване „ Капка по капка – живот! “ Приемете персоналната ми признателност, че ще дарите живот на човек в неволя! “ – с тези думи президентът се обърна към всички доброволни кръводарители в България.

Десетки чиновници на президентската администрация и на НСО последваха неговата човешка съпричастност към нуждата от кръв и кръвни артикули за лекуването на хиляди нуждаещи се.

На1 април 2018 година (неделя), в деня на огромния християнски празник Цветница, в цялата страна ще се организира кръводарителска акция, проведена от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с поддръжката на Българската православна черква.



С дарителския си акт господин Румен Радев започва Мрежата от добрини на БЧК. Червенокръстката организация посвещава самодейността на 140-годишнината си, чийто патрон е президентът на Република България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР