Със своите труд и качества българите в Германия допринасят за

...
Със своите труд и качества българите в Германия допринасят за
Коментари Харесай

Радев към българите в Германия: Създавате най-важното - доверие в България


Със своите труд и качества българите в Германия способстват за позитивния облик на България, съобщи Радев пред представители на българската общественост в Германия. Президентът е в Берлин по покана на немския си сътрудник.

Румен Радев по време на срещата с представители на българската общественост в Германия

Със своите труд и качества българите в Германия способстват за развиването на двустранните ни връзки и за позитивния облик на България в немското общество. Те основават най-важното - доверие в българите и в България. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Германия.

Рекорден стокообмен

Държавният глава е на посещаване във федералната република по покана на своя немския сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер.

Кадър от идването на Радев в Берлин
Редакцията предлага
На срещата в българското посолство в Берлин Радев напомни, че двамата са сложили амбициозната цел стокообменът сред двете страни да доближи 10 милиарда евро. А по данни на Федералната статистическа работа, представени от пресслужбата на президентството, стокообменът сред България и Германия за 2021 година е достигнал рекордните 9,981 милиарда евро.

" Прозрачно и отговорно "

" Позициите, които показвам, не са против съответно държавно управление, а против всеки циничен управнически модел ", съобщи президентът в отговор на въпрос, заложен от присъстващи на срещата. Обещанията за социална правдивост и за господство на правото би трябвало да се извършват, а институциите би трябвало да работят транспарантно и отговорно, без сиви зони и скрити процеси, съобщи още Радев на срещата с представители на българската общественост в Германия.

По публични данни българските жители в Германия са над 400 000.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР