Със свое постановление правителството определи правилата за възлагане на дейности

...
Със свое постановление правителството определи правилата за възлагане на дейности
Коментари Харесай

Определени са правилата за възлагане на дейности по инвестиции от крайни получатели на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост

Със свое разпореждане държавното управление дефинира разпоредбите за възлагане на действия по вложения от крайни получатели на средства от Механизма за възобновяване и резистентност на Европейския съюз.

С документа се уреждат публични връзки, неурегулирани от националното и европейското законодателство, които ще зародят по отношение на осъществяването на Националния проект за възобновяване и резистентност. Определя се редът за събиране, разглеждане и оценяване на предложения и сключването на контракти от страна на крайните получатели, които не са възложители по Закона за публичните поръчки, при осъществяването на вложения, финансирани със средства от Механизма.

В резултат на използването на разпоредбите ще се реализира спазването на правилото на положително финансово ръководство, гласност, бистрота и конкуренция при възлагането на действия и понижаване на риска от измами, корупция и спор на ползи в сходство с условието на член 22 от Регламент (ЕС) 2021/241 при потреблението на средствата от Механизма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР