Със сухо време и температури до около 10 градуса ще

...
Със сухо време и температури до около 10 градуса ще
Коментари Харесай

Сухо време и 10 градуса над нулата по Нова година

Със изсъхнало време и температури до към 10 градуса ще посрещнем 2019 година, а празнуващите не в България, а в Гърция, напряко могат да сложат в куфарите пролетни облекла - там градусите ще доближат 17 над нулата, предвижда климатологът проф. Георги Рачев пред bTV тази заран. 

Тези прогнози за първични, след към седмица ще могат да се вършат по-прецизни, само че на този стадий изгледите са за една релативно мека зима с по-малко превалявания, само че в рамките на естественото.

Истински снежно време на Рождество ще имат единствено тези, които изберат планините. В Южна България денем температурите ще са в границите на 4-5 градуса над нулата, а преваляванията ще са слаби.

Рачев разяснява и казуса с мръсния въздух. По думите му няма изгледи той да се реши в околните 10 години. Осуетяват го високите цени на тока и газта, които тласкат хората към отопление с твърдо гориво, а и многократното нарастване на броя на колите. Само повишението на стандарта на живот ще направи въздуха по-чист - уверен е той. Според него фините прахови частици са по-малкият проблем от невидимите химикали, които се отсрочват в човешки организъм и които не се мерят задоволително точно сега.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР