Със СРС-та разследващи дебнат Ивайло Борисов-Ториното и неговите авери с

...
Със СРС-та разследващи дебнат Ивайло Борисов-Ториното и неговите авери с
Коментари Харесай

Подслушват Ториното заради отвличането на Адриан Златков

Със СРС-та проверяващи дебнат Ивайло Борисов-Ториното и неговите приятели с вяра да разкрият кой стои зад отвличането на Адриан Златков, заяви в. "България през днешния ден ".

Всяка крачка и дума на обвинените като помагачи в закононарушението сега се наблюдават, защото доказателствата против тях са прекомерно нищожни, с цел да ги устоят в съда, твърди източник от полицията.

Златков-младши бе отвлечен в края на август предходната година и бе освободен жив и здрав, откакто татко му заплати стабилен откуп.

Ториното бе закопчан в края на януари тази година дружно с водача му Мартин Марков, авера Георги Джамбазов и неговата другарка Здравка Стефанова. Те попадат в ареста, откакто проверяващи доближават до косвени доказателства, че евентуално те обезпечават двата автомобила, с които е осъществено похищението на Адриан, и симкарти за мобилни телефони, с които е преговаряно за откуп с бащата на момчето Тони Златков.

Борисов и бандата му прекараха зад решетките единствено няколко дни. Първоначално магистратите от Софийския градски съд взеха решение да оставят групата в ареста, само че сътрудниците им от по-горна инстанция ги освободиха против парична гаранция поради нищожни доказателства.

В претекстовете си за освобождението на арестуваните апелативните магистрати изрично отсякоха, че против Ивайло Борисов и компания има единствено косвени доказателства и съвпадения, които не могат изрично да потвърдят дали петимата са подкрепили отвличането на Адриан, наследник на притежателя на тузарската автокъща "Софавто " Тони Златков.

"Нямаме информация дали има развиване по следствието и не ни интересува, почтено да ви кажа. Сега се опитваме допустимо най-бързо да се върнем към естествен темп на живот и да забравим за случилото се ", безапелационен бе Тони Златков, татко на отвлеченото момче, пред кореспондент на вестника.

"Адриан бе разпитан, откакто арестуваха Ивайло Борисов-Ториното, само че не е споделил нищо ново по следствието. Всичко, което си спомня от деня на похищението, го е разказал при първичния разпит, откакто бе освободен ", безапелационен е Тони Златков.

По думите на родителя Адриан към днешна дата се усеща по-добре и още веднъж се е върнал на работното си място - първокласна столична автокъща.

Адриан Златков бе отвлечен сутринта на 30 август предходната година минути откакто излиза от вкъщи си, във вилната зона на село Герман в нормалния за него час. Младежът минава около локалните гробища, когато пътя му пресича тъмносиня "Шкода Фабия ". Бандити с качулки на главите го принуждават да слезе от колата си и го набутват на задната седалка на техния автомобил. Младежът бе освободен на 11 септември жив и здрав. Похитителите и до ден сегашен остават незнайни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР