Със спорове има ли формирана нова коалиция, нарушава ли се

...
Със спорове има ли формирана нова коалиция, нарушава ли се
Коментари Харесай

Уйдурма, отрязани ръце, 50 нюанса на морала: Как премина дебатът за председател на Народното събрание

Със разногласия има ли образувана нова коалиция, нарушава ли се Конституцията с предлагането за ротация на председателското място на Народното събрание на три месеца и с въпроси дали ще бъде препоръчан и признат нов държавен бюджет мина дебатът за избор на ръководител на 49-ия парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.
 Избор на ръководител на 49-ото Народно събрание
В началото на днешния ден Десислава Атанасова още веднъж разгласи ,

че ГЕРБ-СДС издига Росен Желязков. Тя напомни, че номинацията му е разисквана сред първите две обединения в Народното събрание ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “ – „ Демократична България “ (ПП-ДБ). Тя съобщи още, че в случай че животът на 49-ото Народно заседание (НС) е по-дълъг от три месеца, има единодушие за ротация сред първите две обединения за председателското място на Народното събрание и на ръководителя на Комисията по правни въпроси на три месеца. Атанасова акцентира, че диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са за бъдеща законодателна стратегия, която да бъде препоръчана на останалите парламентарни групи.
 Десислава Атанасова
Искра Михайлова от „ Възраждане “ показа кандидатурата на Петър Петров с думите, че става въпрос за политическа посока.

Даваме късмет на сътрудниците от ПП-ДБ да не извършите голяма неточност и да не предадете гласоподавателите, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите няма да поддържат Росен Желязков. Тя запита за какво е решено ротацията на председателското място да е навръх три месеца и с какво е привързан този период.
 Корнелия Нинова
Честито на Никола Минчев, ще бъде ръководител през лятната почивка “,

съобщи Нинова. И посочи, че предлагането е „ следващ удар “ върху престижа на Народното събрание.

Знаем, че е комплицирано, само че тази трудност не значи заобикаляне на Конституцията, настоя Нинова .

Тя сподели, че когато Българска социалистическа партия са подкрепили кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на предходния парламент, върху социалистите е излята „ тонове мръсотия “. По мотив поддръжка на ПП-ДБ за Росен Желязков, Нинова цитира думи на техни депутати: „ Един представител на ПП-ДБ, който напусна групата на Българска социалистическа партия и в този момент е народен представител при вас, сподели: „ По-скоро ще ми изсъхне ръката в сравнение с да гласоподавам за ГЕРБ “. Тя уточни думи и на представител на ГЕРБ, който споделил, по думите ѝ, по-скоро бих си изрязал ръката, в сравнение с да подкрепим Политическа партия.

„ Какво е това, уважаеми сътрудници? Коалиция на джентълмени с по една ръка “, добави Нинова.

По-важното от тази уйдурма е законодателната стратегия, продължи още водачът на Българска социалистическа партия с изявлението си. Тя счита, че въпросът не е чия ще е тази стратегия, само че кой застава зад нея и за какво се предлага тя без бюджет.
 Радостин Василев и Асен Василев
Асен Василев от ПП-ДБ съобщи, че „ Възраждане “ имат концепция за развиване на страната, която не се споделя от неговата групировка.  

По вашите събирания се виждат повече съветски флагове и по-малко български. Вие желаете не европейско развиване на България, не да сме част от Европейския съюз, да сме част от Шенген и еврозоната, събирате подписи за референдуми срещу това, сподели той. Това, за което се борите, значи в България да се откри режим на ръководство като този в Русия, разяснява Василев.

На рецензиите на Нинова той отговори, че се прави опит да се свърши потребна работа с избора на ръководител и с приемането на законодателна стратегия.

Тези закони, в случай че бъдат признати, дори и този парламент да не излъчи държавно управление, ще оказват помощ на България да се придвижи напред и в стопански, и в политически проект, сподели още Василев.

Ако бъде импортиран бюджет, ние ще гласуваме за неговото скоростно разглеждане, уточни също той в отговор на Нинова.

Ние имаме решение на националните управления, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ с първия мандат или с негово присъединяване, акцентира Василев.

Драгомир Стойнев от „ Българска социалистическа партия за България “ означи, че огромният въпрос е в идващите три месеца кой ще ръководи страната .

Той попита дали има сделка с президента той да бъде част от „ тази завера “.
 Костадин Костадинов
Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отговори на Василев , като акцентира, че референдумът е бил за поддръжка на българския лев. Той посъветва ПП-ДБ да се тормозят за своите гласоподаватели. Подменяте техния избор и превръщате техните избраници, вас самите, в патерица на ГЕРБ, съобщи още Костадинов.

Тошко Йорданов от „ ИТН “ сподели, че неговата групировка не си „ врътка “ на ротационен принцип мнението

и ще гласоподават както и предходния път предходната седмица, когато поддържаха Росен Желязков, тъй като, по думите му, по този начин изисква парламентарната нравственос.
 Тошко Йорданов
Като предписание на най-голямата парламентарна група се поставя да предложи ръководител на Народното събрание, до момента в който се оформи болшинство в Народно събрание ,

което да подреди структурата, ръководството в Народното събрание и в изпълнителната власт, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. По думите му е естествено Движението, при оформилото се болшинство, от което не е част, да е в съпротива.

В Конституцията не е записано, само че не пречи в правилника на Народното събрание да бъдат регламентирани тримесечни ръководители, тримесечен парламент, продължи ръководителят на Движение за права и свободи.

Това, което чуваме от тази естрада, можем да определим по тийнейджърски - ГЕРБ плюс „ Промяната “ е равно на замяна, уточни още Карадайъ .

Мисля, добави той, че това болшинство е напълно естествено, в случай че погледнем, битието им е еднообразно, тъй като един и същи основател ги основава по един и същи модел - посредством неистина, в нарушаване на законите на страната, с цел да разрушават демокрацията, държавността и в последна сметка страната, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи. И всичко това зад мантрата на върховенството на закона и смяна на модела, добави Карадайъ.

Целта е да не престават модела на основателя си и за три месеца да се завърши страната ,

държавността, демокрацията. Съдебната промяна не е вашият модел „ стани да седна “, а законопроектът на Движение за права и свободи за смяна на Конституцията, обърна се Карадайъ към Даниел Лорер (ПП-ДБ), който преди този момент го репликира.
 Явор Божанков
В дебата за избор на ръководител на Народното събрание някогашните съпартийци Явор Божанков и Георги Свиленски

си размениха имитация за избор на морал. Божанков съобщи за Нинова, че има " 50 нюанса на морала ".

От ПП-ДБ и Движение за права и свободи спориха и за правосъдната промяна. Водещият съвещанието Вежди Рашидов прикани депутатите да не губят време и да пристъпят към избора.

След над едночасови обсъждания народните представители съумяха да изберат Росен Желязков

от ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР