Със смесени чувства бургазлии се отнасят към ремонта на булевард

...
Със смесени чувства бургазлии се отнасят към ремонта на булевард
Коментари Харесай

Нови правила за движение по булевард Проф. Яким Якимов в Бургас заради ремонт

Със смесени усеща бургазлии се отнасят към ремонта на бул. " Проф. Яким Якимов ". Притесненията на хората са свързани с обстоятелството, че трафикът ще стане доста по-натоварен и ще ги върне във времето на огромните тапи. Въпреки това, всяко възобновяване на пътна артерия носи и позитивни страни.
Булевард " Проф. Яким Якимов " е част от южния обход на Бургас. Той служи за изнасяне на директния поток коли отвън центъра на града, като ги насочва към Пътен възел " Запад " и улица " Крайезерна ".

Actualno.com се свърза с община Бургас с цел да научи, коя е компанията реализатор на ремонта. Оказа се, че това е " Инфра Експерт " АД, чийто обект на активност е тъкмо пътно строителство, планиране и ремонт на пътни обекти. Тя има подписан контракт с общината за идващите четири години и ще поддържа пътищата в този регион на града.
Община Бургас е осигурила парите за започването на амбициозния ремонт и новите правила за придвижвания са в действие от през днешния ден до 15 май. Очаква се след ремонта, придвижването да стане по-удобно и безвредно. Булевардът ще бъде преасфалтиран, с нови нови тротоари, бордюри, модерно осветяване.

Пътните платна ще бъдат затваряни поетапно за колите, като ще се употребява интензивно за придвижване и локалното пътно платно до комплекс " П.Р.Славейков ".
По маршрута се не разрешава придвижването на товарни коли, които са над 10 тона за времето на ремонта.
Амбициите на община Бургас са ремонтът да бъде приключен най-късно до началото на месец юни, когато стартира летният сезон и броят на колите и туристите, пътуващи към морето се усилва неведнъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР