Със символична церемония се проведе официалното откриване на музея Хумболт

...
Със символична церемония се проведе официалното откриване на музея Хумболт
Коментари Харесай

Берлинският Лувър отвори врати

Със алегорична гала се организира формалното разкриване на музея „ Хумболт конгрес “, който е еквивалент на парижкия Лувър и Британския музей. Той се обитава в постройката на остарелия Берлински замък, а на върха му е инсталиран християнски кръст.

Откриването представляваше цифрова разходка из залите с къси изказвания на куратори и други водещи фигури от плана. Сградата евентуално ще остане затворена, до момента в който броят на инфектираните от Covid-19 не бъде задоволително невисок, с цел да може градът да отвори още веднъж културните си институции.

Реставрацията на постройката и построяването на музейната част възлиза на 825 млн. $. Кръстен е на немския откривател Александър декор Хумболт.

В него са изложени хиляди етнологични артефакти, в това число статуи на маите и дървени лодки от южната част на Тихия океан, доста от които са добити по време на колониалната епоха. Той също по този начин ще включва експонати на азиатско изкуство и предмети от историята на Берлин.

Проектиран е от италианският проектант Франко Стела, който е смесил съвременна архитектура с истинската барокова фасада.

Идеята е музеят да бъде отворен на стадии през идващите две години. Първата фаза, приключила тази седмица, включва показно на външните пространства и фоайето, както и изложения за историята на обекта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР