Със силни ветрове и опасно силни дъждове нахлува днес у

...
Със силни ветрове и опасно силни дъждове нахлува днес у
Коментари Харесай

Със силни ветрове и дъждове у нас днес нахлува новият циклон Филип

Със мощни ветрове и рисково мощни дъждове нахлува през днешния ден у нас новият циклон, наименуван "Филип ". За петък в Западна България е оповестена заплаха от първа и втора степен за интензивни превалявания с количества сред 35 и 65 литра, а тук-там и повече. В комбиниране с позитивните температури и интензивното снеготопене са вероятни наводнения.
В 8 области в Югозападна България е разгласен оранжев код. Именно по тази причина към този момент са образувани звена за 24-часово наблюдаване на язовирите в Западна България, където преваляванията ще са най-силни. В Източна България пък се чакат мощни ветрове с пориви над 80 километра в час. 
В събота остава топло за сезона, с температури от 5 до 10 градуса в западните региони и до 18 в източната половина на страната. Дъждът в Западна България стопира, само че валежите на изток ще продължат, като там още веднъж тук-там ще прегърми. 
В неделя ще има забележителна облачност, слаби валежи са вероятни тук-там цялата страна, само че количествата ще бъдат по-малко от тези в петък и събота. Ще се появи вятър от северозапад, изначало над западната част на Дунавската низина и с него ще нахлува по-студен въздух, само че през по-голямата част от деня в източните и южни региони ще остава доста по-топло от нормалното за началото на зимата: от 5-7 градуса на северозапад до към 14, 15 на изток и югоизток. 
В началото на идната седмица от северозапад за следващ път ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. Според сегашните предварителни прогнози, преваляванията по този развой ще бъдат слаби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР