Със сигурност този фалит ще доведе до сериозни затруднения по

...
Със сигурност този фалит ще доведе до сериозни затруднения по
Коментари Харесай

Ангелкова смята, че фалитът на "Томас Кук" ще доведе до затруднения с туристическия сезон

Със сигурност този банкрут ще докара до съществени усложнения във връзка с планирането на туристическия сезон през 2020 г, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг за оповестения банкрут на английския туроператор " Томас Кук ", съобщи организация " Фокус ".

Тя добави, че по данни на Британското посолство, в България досега има към 2500 туристи, които са пристигнали през компанията " Томас Кук ". Предприети са дейности за връщането им във Англия, което ще е за сметка на английски гаранционен фонд.

Ангелкова сподели, че на следващия ден ще се организира среща с всички туроператори и хотелиери, които са работили с " Томас Кук " за това какви биха били последствията и какъв е точният брой туристи и хотели, които са били наранени. " Нямаме информация за български туристи, които са останали там поради банкрута на компанията ", уточни още тя.

Ангелкова разгласи, че страната ще спомага оптимално съгласно пълномощията си на всички, наранени от оповестения банкрут на английския туроператор. Туристите, които английската компания води в България са сред 350 и 450 хил на година.

" Томас Кук ", която има 178 години история, се нуждаеше от към 250 милиарда $ с цел да продължи да действа и до последно правеше опити да си ги набави посредством частни вложители. Около 600 хиляди туристи може да се окажат изолирани без метод да се приберат вкъщи, в това число към 150 хиляди британци, които ще търсят помощ от държавното управление в Лондон. В свое изказване, то даде обещание, че ще наеме чартърни самолети с цел да извози своите жители гратис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР