Със сигурност смяната на този или онзи магистрат не може

...
Със сигурност смяната на този или онзи магистрат не може
Коментари Харесай

Филип Димитров: Смяната на този или онзи магистрат не може да бъде израз на реформа

Със сигурност промяната на този или оня магистрат не може да бъде израз на промяна. Това сподели някогашният министър председател и сегашен парламентарен арбитър Филип Димитров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия по отношение на поръчката на претендента за министър председател Мария Габриел да изиска от Висш съдебен съвет да освободи основния прокурор Иван Гешев.

Той съобщи, че Европа и Европейска комисия имат своите условия към България, а ние като членове на Европейски Съюз би трябвало да съблюдаваме стандарти и да отговаряме на някакви упования.

Като изключим най-високите равнища на Европейска комисия, надолу работата на евробюрокрацията е да събира данни и да ги трансформира в отчети, сподели още Филип Димитров.

„ Когато непрестанно повтаряме, че някакъв проблем съществува, даже да го няма, той се трансформира част от тези отчети “, сподели още той. А решенията на тези проблеми би трябвало да са съобразени с конституцията.

Според него в България е признато, че в случай че някой административно стои над някого, другият, който стои под него, не може да поеме някаква самодейност.

„ В последните три години се въртим в много неприятна политическа и човешка обстановка. Вредите са налице. Бяхме на ръба на влизане в еврото, в този момент еврото се поотдалечи “, предизвести той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР