Със сигурност ще трябва да си направя нова татуировка. Говорих

...
Със сигурност ще трябва да си направя нова татуировка. Говорих
Коментари Харесай

С татуировки при победа и загуба: коя е шампионката в "Уимбълдън"

Със сигурност ще би трябвало да си направя нова татуировка. Говорих с треньора ми, в случай че печеля да избера и за него. Мисля, че ще си създадем идентични ".

Така Маркета Вондрушова отговори по какъв начин счита да означи. В събота чехкинята сервира огромната изненада в шампионата, откакто победи Онс Жабур с 6:4, 6:4.

Тя влезе в историята и като първата непоставена тенисистка, станала шампионка в шампионата. Вондрушова беше №42 в международната класация, само че след спечелването на трофея ще стане десета в понеделник. За 24-годишната чехкиня това е втора купа на равнище WTA в кариерата. Тя игра на " Ролан Гарос " през 2019 година

Възходи и падения

След края на мача Вондрушова приказва прочувствено и се върна обратно, с цел да напомни пътя, който имаше в тениса. Чехкинята впечатли през 2019 година, само че по-късно имаше неубедителни интервали и травми.

На олимпийските игри в Токио Вондрушова, откакто загуби финала против Белинда Бенчич (Швейцария). Малко по-късно обаче пристигна и най-големият удар за нея, откакто през 2022 година претърпя интервенция на китката.

Това я извади от кортовете за шест месеца.

" Не знаех какво да чакам след интервенцията. Изобщо не знаех дали ще мога да играя на предходното си равнище, още повече пък тук на " Уимбълдън ". Резултатите ми на трева не бяха положителни ", напомня чехкинята, която преди купата даже не беше прекосявала оттатък втория кръг.

" Казах на всички, че това би бил най-невъзможният шампионат от Шлема, който да печеля. А в края какво се случи ".

 С татуировки при победа и загуба: коя е шампионката в
© Reuters

Титлата ѝ е следващото доказателство за интригата в женския тенис.

От 2018 година насам 13 разнообразни тенисистки са спечелили извършените 22 шампионата. В този интервал повече от една купа имат Ига Швьонтек (4), Наоми Осака (4), Ашли Барти (3) и Симона Халеп (2). Освен Вондрушова по едно отличие в Шлема от 2018 година имат Каролин Вознячки, Анжелик Кербер, Елена Рибакина, Бианка Андрееску, Ема Радукану, София Кенин, Барбора Крейчикова и Арина Сабаленка.

За съпоставяне от 2018 година насам при мъжете трофеи са печелили единствено шестима: Новак Джокович (11), Карлос Алкарас (1), Рафаел Надал (6), Роджър Федерер (1), Даниил Медведев (1) и Доминик Тийм (1).

Значението на татуировките

Още по време на шампионата Вондрушова, която не е толкоз известна за необятната аудитория, притегли внимание със своите татуировки. Тя има повече от 10 върху тялото си, като споделя, че някои са напълно от естетическа позиция, а други с по-голямо значение.

" Без дъжд няма цветя " прави усещане на нейната дясна ръка.

" Мисля, че знаете - без провали и разочарования няма триумфи. Така че е нужно да се премине през такива интервали, даже и през тежки загуби. Дори и да губиш, в случай че вярваш в себе си, ще бъдеш награден ", споделя Вондрушова.

Друга татуировка е нейното обичано число 13, което ѝ носи шанс. Сега остава да избере татуировка и за своя треньор.

 С татуировки при победа и загуба: коя е шампионката в
© Reuters

Чехкинята идва от спортно семейство, откакто нейната майка е била волейболистка, а дядо ѝ - първенец по петобой. " Преди да се захвана с тенис пробвах доста спортове. Сред тях футбол, тенис на маса, само че се справях доста добре и в ските ".

Вондрушова дефинира себе си като голям фен на котките, а пристрастеността ѝ отвън тениса е колекционирането на кецове. " Мисля, че имам към 200 чифта ", признава шампионката.

Нейната купа значи доста и за фамилията на чехкинята, изключително за брачна половинка ѝ - IT експертът Степан Симек. " Мисля, че го видях да плаче, което му се случва за повторно от осем години, откогато сме дружно. Другият път беше на нашата женитба ".

Шампионката в " Уимбълдън " обаче държи да резервира своята фамилия, когато играе. " В документите ми съм с семейството на мъжа ми, само че в тениса оставам Вондрушова. Моят татко ме заведе да играя тенис и всички ме познават с тази фамилия. Освен това желая да покажа почитание по този метод ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР