Със създаването на Закон за пътните превозни средства за първи

...
Със създаването на Закон за пътните превозни средства за първи
Коментари Харесай

Автосервизите ще дават гаранция за извършените ремонти

Със основаването на Закон за пътните транспортни средства за първи път сътворяваме указател на всички автосервизи в страната. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов по време на конференцията „ Заедно за по-безопасни пътища “, проведена от Съюза на българските автомобилисти.

Той уточни, че в новия закон е заложено сервизите да дават гаранция за осъществените поправки. Ще се показва и произходът на частите, които се влагат, тъй че колите да излизат на пътя механически изправни.

По думите му тези и други въпроси са залегнали в разделянето на Закона за придвижването по пътищата и основаването на два нови закона – Закон за водачите на транспортни средства и Закон за пътните транспортни средства, както и нормативната уредба към тях.

По отношение на пунктовете за механически прегледи, Ангел Попов разгласи, че контролът е затегнат и на доста пунктове са наложени наказания, а други са затворени. Основните нарушавания са непозволено прекосяване на механически неизправни коли и допускане на такива с неплатени налози.

ИА „ Автомобилна администрация “ стартира да анулира удостоверенията за техническа редовност, издадени в нарушаване, сподели още Попов.

Заместник-министърът осведоми още, че в част от пунктовете се подменят камерите за видеонаблюдение с по-добри и се конфигурират спомагателни, като това ще обхване всички обекти.

“Променяме метода на образование, изпитите и контрола на младите водачи ”, разгласи Ангел Попов и подсети, че повече от една година работи модерна система за надзор на теоретичните изпити, така наречен „ бели стаи “.

Той изясни, че фрапантно са намалели опитите за нерегламентирано взимане на изпити, като се виждат обособени случаи, при които лица с подправени персонални карти се явяват вместо съответни претенденти.

„ За да се оправим с този проблем, сме оборудвали изпитващите със специфични средства за различаване на подправените персонални карти. Предстои да свържем нашата системата с тази на Министерство на вътрешните работи, тъй че при сканирането на персоналната карта автоматизирано да се ревизира дали е подправена, сподели още заместник-министърът. Работи се и по смяна на изпитните въпроси, като планираме да понижим броя на въпросите и да въведем втора част на изпита, в която да има видео проблеми, които да тестват реакцията на изпитваните, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР