Със съдействието на Военноморските сили на Република Индия един член

...
Със съдействието на Военноморските сили на Република Индия един член
Коментари Харесай

Български моряк от отвлечения Руен е евакуиран с индийски военен кораб

Със съдействието на Военноморските сили на Република Индия един член от екипажа на моторен транспортен съд " Руен ", който остава под контрола на похитители, беше трансфериран в ранните часове на 18 декември на военен транспортен съд за оказване на здравна помощ, оповестиха от " Параходство Български морски флот ".

" След оценка здравословното положение на моряка, индийският медицински екип е взел решение за следващо настаняване на българския жител в лечебно заведение. Сигурността на екипажа на моторен транспортен съд " Руен " е главен приоритет за БМФ. " Параходство Български морски флот " работи в съгласуваност с способените интернационалните органи ", се допълва в известието.

По-рано Индийските военноморски сили оповестиха, че наблюдават отвлечения в Арабско море български товарен транспортен съд " Руен ", който плава под малтийски байрак.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, само че се счита, че похитителите са сомалийски пирати. На борда на кораба има 18 души, измежду които 8 български моряци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР