САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на

...
САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на
Коментари Харесай

Румяна Ченалова се оправда по делото Соло

САС постанови неоправдателна присъда - заради смяната на заключението на движимостите лица, написа някогашната съдийка

Илиян Тодоров - наследник на някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия в Перник е оневинен за ликвидиране на двама души пред столична дискотека през 2009 година Ето какво написа някогашната съдийка Румяна Ченалова в отговор на нападки против нея по този случай:

" Това е отговорът ми до всеки, който популяризира клюки против мен по делото " Соло ":

Господин Георгиев, сигурна съм, че не познавате обстоятелствата по делото.

Също по този начин съм сигурна, че не знаете за какво САС постанови неоправдателна присъда - заради смяната на заключението на движимостите лица.

По делото няма нито едно директно доказателство.

Заключението на движимостите лица, че закононарушенията са осъществени с две разнообразни оръжия / надлежно двама души/ наред с неналичието на очевидци е съществено подозрение и неспособност съда да реши какво тъкмо е направило единственото подсъдимо лице.

Промяната на мнението на специалистите промени и присъдата.

И в този момент в случай че сте справедлив, питайте ме за неоправдателната присъда по делото САПАРД, която постанови състав, управляван от мен и които подсъдими САС оправда за кражба на европари.

Или питайте други съдии за анулираните им оправдателна присъди.

Питайте и за десетките оправдани политици.

Питайте за оправдателната присъда по други каузи за ликвидиране. / да вземем за пример в Борисовата градина/

Питайте за прекратеното дело " Осемте джуджета " и " Къщата в Барселона ".Питайте за Масларова, Цветан Цветанов, Христо Бисеров, за милионите откраднати пари, за строителството на автомагистралата и парите в чували, за клошарите - " нарушители ", за убийството на Чакъра, за сестрите Белнейски.....Питайте за делото против Алексей Петров.

Питайте по какъв начин съм решавала по 1000 каузи на година.

Между другото постановила съм оправдателна присъда против рецидивист. В хода на правосъдното следствие открих същинския причинител. Питайте прокуратурата стачкува ли присъдата.

Питайте за какво няма различен арбитър, който през далечната 2015г. сезира европейските институции за закононарушенията на Борисов, Цацаров и Пеевски? Сега е елементарно, само че тогава не беше...

Питайте какво ми струваше едно обвиняване, повдигнато вследствие на съдружните дейности на соросоиди, техни организации и медии, траяло 8 години, макар постановените оправдателна присъди на две инстанции.

Ако сте кардинален.

И за край - при оправдателна присъда не може да не се промени мярката за неотклонение " Задържане под стража " - по този начин повелява закона.

Лесно е да съдиш, когато не знаеш обстоятелствата.

Аз няма да Ви осъждам. Хвърлихте клечка в огъня. Раните са за мен, само че последствията са за Вас...

Само за информация - против мен въз основата на оказало се подправено писмо от юриста на частните обвинители по делото " Соло " и по техен сигнал беше формирано досъдебно произвеждане. На база неистини. Изтърпях и това. Делото беше прекъснато.

Колкото и да не ми се желае всяка клюка ще преследвам по правосъден ред! Без изключения! "

Румяна Ченалова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР