Със изчитане по азбучен ред на имената на новите 240

...
Със изчитане по азбучен ред на имената на новите 240
Коментари Харесай

Изчитане по азбучен ред на 240 имена и вдигане на ръка за старт на парламента

Със изчитане по азбучен ред на имената на новите 240 депутати и повдигане на ръка и отговор " аз " стартира първото тържествено съвещание на 45-то Народно заседание.

За водещия съвещанието - най-възрастния определен народен представител Мика Зайкова от " ИТН " - това очевидно ще бъде първото тестване.

Причината за това изчитане е неработещата система за доклад и гласоподаване в остарялата историческа постройка на Народното събрание, където беше решено да се организира и първото съвещание на Народното събрание. Техническите средства бяха пренесени в новата постройка - някогашния Партиен дом.

В залата пристигнаха представители на всички парламентарни групи - представителите на " ИТН " влязоха под строй и дружно.

Мика Зайкова прикани законотворците за усмивки и за наслада в първия парламентарен ден. " Нека народът да види, че народните представители в 45-то Народно заседание са хора с положително въодушевление и имат комизъм. Дано да съм добра орисница ", сподели още тя.

" Вече 1 300 години на този парещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прелестна земя като една човешка длан, с цел да я има България. Много от нашите предшественици и сънародници са умирали с усмивка на уста за свободата на страната и аз съм сигурна, че и актуалните българи биха жертвали живота си, с цел да я има България ", уточни Зайкова.

Според нея нашият умен народ постоянно е намирал пътя към възкресението. Нашият народ доста пъти ни е казвал къде бъркаме - дали на митинги, дали на избори, само че на 4 април народът ни изпрати тук в тази зала с една единствена поръка - смяна. Тази смяна, която ще извади България от всички последни места в Европейски Съюз, тъй като аз и уповавам се вие желаете да видите в очите на хората щастието от това да не сме най-бедни, най-нещастни, да не живеем минимум и да не сме на последно място, посочи Мика Зайкова.

Ние тук в действителност можем да създадем нещо доста значимо - без значение от това, че сме разнообразни, че имаме разнообразни политически убеждения, мисля че имаме една единствена цел - просперитетът на България и нейното почтено място в Европейското семейство. Аз съм сигурна, че всеки един от вас ще даде максимума от своите познания и уменията, с цел да реализираме тази цел, безапелационна бе Зайкова.

" България и ползата на народа са над всичко. Не забравяйте кой и защо вие изпратил тук ", прикани тя.

Народните представители се заклеха пред народа с думите: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. "

На първото съвещание участват и президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Очаква се президентът да произнесе тирада.

Изявления ще създадат представители на парламентарните партии, след което ще бъде определен ръководител на новия парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР