Със 140 гласа „за” парламентът единодушно гласува решение, с което

...
Със 140 гласа „за” парламентът единодушно гласува решение, с което
Коментари Харесай

Парламентът подкрепи превозвачите срещу пакета за мобилност на ЕК

Със 140 гласа „ за” Народното събрание единомислещо гласоподава решение, с което разпореди на Министерски съвет да разиска законодателния пакет за подвижност на Европейската комисия и да одобри позиция в поддръжка на настояванията на българките превозвачи и в отбрана на техните права и ползи, съобщи „ Фокус”.

В претекстовете на решението, под което стоят подписите на народни представители от всички парламентарни групи, се показва, че законодателният пакет за подвижност на Европейска комисия съставлява „ директна опасност за банкрут на стотици български превозвачи”.

Депутатите се сплотиха към концепцията, че задължението за прилагане на постоянната седмична отмора отвън борда на транспортното средство, заложено в пакета за подвижност, ще принуждава водачите да оставят товара си, за който са персонално виновни, а това ще им коства спомагателни разноски за застраховка и престой в хотел.

По време на полемиките стана ясно, че условието за завръщане „ у дома” на всеки три седмици също слага превозвачите пред съществено предизвикателство, тъй като предприятията ще вършат спомагателни разноски за превоз на чиновниците, с цел да се върнат в страната.

„ Приветствам това забележително единение в българския парламент, който застава зад ползите на българските превозвачи”, съобщи Искрен Веселинов от „ Обединени патриоти”.

Превозвачите се срещнаха с държавното управление още на 8 май, като кабинетът застана зад настояванията им и зад готвения митинг на 16-17 май. Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент тематиката да бъде дискутирана на срещата сред него и президента на Франция – Еманюел Макрон, както и с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР