Сърцето ми казва, че не можем да оставим Украйна сама,

...
Сърцето ми казва, че не можем да оставим Украйна сама,
Коментари Харесай

Кирил Петков пред ``Политико``: Сърцето ми е с Украйна, но трудно ще им дадем оръжия |

Сърцето ми споделя, че не можем да оставим Украйна сама, само че България мъчно може да се причисли към съдружниците си и да достави оръжие на Киев. Това декларира в изявление за изданието „ Политико “ министър председателят Кирил Петков, съобщи БГНЕС.

Изданието прецизира, че Петков е станал министър-председател, тъкмо когато Русия усили заканите си към Киев и стартира да натрупа войски по границите на Украйна. Сред членовете на Европейски Съюз България исторически е имала едни от най-дълбоките връзки с Москва, написа „ Политико “.

„ България към този момент не е " мека " страна, която има единствено балансиращи дейности “, споделя Петков малко повече от седмица след започването на войната на Владимир Путин против Украйна. „ Искаме всички да виждат България като мощен член на НАТО и Европейски Съюз, който не е непредсказуем “, прибавя той.

Пред изданието Петков отхвърля концепцията за „ сфери на въздействие “, при които по-големите страни като Русия могат да постановат де факто буферни зони отвън своите граници.

„ Никак не ми харесва концепцията някой да вземе картата на Европа и да рисува с химикал, да каже, че това може да се случи до там “, казва българският министър председател.

Петков заява символичната си поддръжка за участието на Украйна в Европейски Съюз: " Украйна ще получи моя глас през днешния ден.

„ Сърцето ми споделя, че не можем да оставим Украйна сама “, коментира той. Но до момента в който България „ поддържа напълно ” всички наказания против Русия до момента, Петков алармира, че въпреки всичко би трябвало да вземе поради политическата сензитивност вкъщи, отбелязва „ Политико “. 

Българският министър председател признава, че за България ще бъде мъчно да се причисли към съдружниците при изпращането на оръжия за Украйна.

Петков не утвърждава концепцията за неразрешена за полети над Украйна и не може да се ангажира да глоби съветския нефт заради енергийната взаимозависимост на България от Москва, написа още " Политико ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР