„Сърцето ми бие, защото ви има. Благодаря“. Емоционалното послание, поднесено

...
„Сърцето ми бие, защото ви има. Благодаря“. Емоционалното послание, поднесено
Коментари Харесай

„Сърцето ми бие, защото ви има“ - благодарен пациент разчувства лекарите в УМБАЛ Бургас

„ Сърцето ми бие, тъй като ви има. Благодаря “. Емоционалното обръщение, поднесено върху торта, разчувства лекарите в Отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас. Зад благополучния на пръв взор свършек обаче се крие история, приключила и щастливо, само че и тъжно. Но макар тъгата, пациентът намира сили да благодари на своите спасители за това, че през днешния ден е жив.

Пациентът е млад мъж, който попада в реанимацията след злополука. Шансовете му за живот са оскъдни поради множеството контузии, обединили напъните освен на реаниматори, само че и на хирурзи, съдови хирурзи и ортопеди. Спасяването му е същинско предизвикателство и слага пред тестване професионализма на лекарите в отделението по реанимация. Възстановяването е постепенно, изисква доста старания, познания и умения от страна на екипите, с цел да могат да кажат на фамилията, че той към този момент е отвън заплаха.

Но има различен сериозен проблем – поради пострадванията единият крайник може да бъде изгубен. Ангажирани са голям брой консултанти, в това число и експерти от столицата, опитите да бъде избавен кракът са безбройни, само че за жалост се постанова той да бъде ампутиран. Пациентът престоява в болничното заведение повече от два месеца и през цялото това време всички, ангажирани с неговото лекуване, му вдъхват религия, сили и кураж, че той е млад и макар случая, би трябвало да откри сили и да продължи живота си.

Днес мъжът към този момент си е вкъщи, само че му предстоят още операции, рехабилитация. В Отделението по реанимация са щастливи, че пациентът е изписан, само че признават, че благодарността не е единствено към тях - това е образец за добра екипна работа на голям брой звена в УМБАЛ Бургас, като се стартира от Спешно приемно поделение, премине се през експертите от образна диагностика и другите лаборатории и се стигне до консултантите в хирургия, съдова хирургия и ортопедия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР